name:

ROBERTO MARCHESIRoberto Marchesi er født i 1977 og vokset op i Milano, med rig adgang til klassisk kunst, og har siden barndommen været fascineret af de allerstørste maleres teknik, deres simple og sikre penselsstrøg og deres lysbehandling. Der er måske en stræben efter den tradition, perfektion og korrekthed i hans udtryk og stil, og han har flere gange besøgt Florence Academy of Arts, som netop hylder det klassiske kunstsprog.


Valget af motiver hos Roberto Marchesi er derimod ekletisk, kaotisk eller decideret anarkistisk; fra landskaber, som beskueren ikke umiddelbart kan tids- eller stesdfæste, over madonna-lignende figurer til moderne, pop art-inspirerede afbildninger af Egon, Benny og Kjeld – samt Mr. T og Beth Harmon. For ikke at nævne de mange snap-shots af glade børn, der leger og bader, og som formatmæssigt minder mest om de billeder, de fleste af os tager med vores iphones. Motiverne er mangfoldige hos Roberto Marchesi, men teknikken, de klassiske strøg og en stræben efter perfektionen går igen i dem alle.


En lignende modstand møder vi også i flere af billederne. Ofte er for eksempel scenerier eller de afbildede kroppes positurer klassiske og genkendelige, og var det ikke for moderne artefakter – filur-is, badering, påklædning etc. – eller i nogen tilfælde kroppenes forbrugskulturelle fedladenhed, ville vi formentlig tidsfæste motiverne til århundreder før os. Men det foregår nu, og det handler også om os. Måske forstærker det klassiske udtryk, de genkendelige scenerier og positurer kroppenes nutidighed, og vi får lov at se på os selv med en anden tids øjne. Vi bliver inviteret til at tænke over, at selvom tid går, og mennesket forandrer sig, er vi i det væsentlige forbundet med dem, der var før os, af krop, sand, vand og lys og i øvrigt af en kunstnerisk udtryksform, som består – trods mangfoldige nye medier og skærme. På den måde repræsenterer Robertos værker en længsel efter sammenhæng, enkelthed og de udpeger hver tids karakteristika som krusninger på overfladen.


Bag Roberto Marchesis beslutning om at dedikere sin tid til kunsten ligger også en lyst til et mere enkelt liv. Han uddannede sig til arkitekt på det kgl. Danske kunstakademi og arbejdede siden da i en årrække som Art Director i videospilsbranchen og hos LEGO. I 2020 lagde han den corporate karriere bag sig for at fokusere på billedkunsten. Med den beslutning udviskede han nogle af de værste krusninger på overfladen i sit eget liv og rakte ud efter muligheden for at være i et givet landskab og indfange det, mens det ser akkurat sådan ud; for at se børnene i det øjeblik, de hænger gladest i luften, på vej mod vandoverfladen i bassinet. Og for selv at blive så dygtig, som han overhovedet kan, til den kunst, han har elsket siden opvæksten i Norditalien.

Experience


LEGO A/S

2013/2020

LEGO: Sr. Creative LEAD


I had the honor to work as Designer and Creative Lead on some of LEGO's latest digital/fysical experiences.

Among them:


  • LEGO FUSION
  • LEGO NEXO KNIGHTS
  • LEGO HIDDEN SIDE

IO Interactive

2006/2013

Art Director & Concept Artist


  • HITMAN: Absolution
  • HITMAN: Blood Money
  • Kane & Lynch

Education


ROYAL DANISH ACADEMY of ART

MAA Architect 2006FAA Florence Academy of Art

2008-present Part time student


2019   Academic Painting course 

       Florence Faculty

2018   Figure Painting & Portrait

       Gothenburg Faculty

2016   Figure Painting & the Figure in an Interior  

       Gothenburg Faculty

2008   Still Life Sommer workshop

       Florence Faculty

2008   Academic Figure Painting Sommer workshop

       Florence Faculty

Contact

- For commision work, drop me a line -